Despre mine

Psiholog Maria Macarescu

Sunt Maria Macarescu, psiholog clinician, consilier psihologic și psihoterapeut integrativ în formare. Doresc să ajut cât mai mulți oameni, la fel cum am fost ajutată la rândul meu. În urma unui parcurs terapeutic mi s-a schimbat complet viața, abordarea situațiilor dar și modul de gândire. Atunci când credeam că nu se poate, am înțeles ca totul este posibil, iar cea mai importantă resursă este în mine. Trebuia scoasă la lumină.

Totul pornește din noi, schimbarea, progresul individual, iar când acestea sunt ghidate, se pot obține rezultate de lungă durată.

Psihologia și psihoterapia sunt pentru mine un mod de exprimare, un mod de gândire, un mod de a fi, pe care îl construiesc zilnic si îl las sa mă transforme într-o persoana, din ce în ce mai bună, care îi poate ajuta constant pe alții.

Maria Macarescu
Maria Macarescu
Modern Psychologist Office Interior

Serviciile oferite de cabinet

Consiliere psihologică legată de situații de stres, adaptare la diferite situații cotidiene, probleme de comunicare și relaționare, soluționare a situaților de viață, diferite tulburări.

Psihoterapie individuala legata de dificultăți de adaptare socio-profesională, anxietate, depresie, experiențe traumatice, fobii, tulburări psihosomatice, tulburări alimentare, emoționale, de relaționare, de comportament și diferite adicții, pierderea unei persoane dragi, divorț, separare, doliu, stima de sine scăzută, tulburări ale somnului.

Dezvoltare personală implică gestionarea furiei și a fricii, tehnici de gestionare a situațiilor care implica amânarea, lenea, responsabilizarea, schimbarea mentalității prin implementarea pozitivismului și dezvoltarea de noi competențe, metode de relaxare.

Evaluare psihologică implică interviu clinic, testare psihologică, raport psihodiagnostic și aviz psihologic (evaluarea nivelului de inteligență adulți sau copii, profil personalitate, teste aptitudini).